Nu har det gått fyra veckor sedan vi var uppe hos Jill och Lasse för att hämta Flisa. Tiden har verkligen runnit iväg och lilla damen är nu 12,5 vecka. Hon har gått upp minst 3 kg och börjar bli för tung att bära i valpselen (ryggsäcken) på magen. Än så länge har jag ryggsäcken med för rätt var det är tar orken slut och då är det skönt att vila lite hos matte.

Vi går i Lerbergsskogen där vi letar efter godis på trädstammarna, balanserar på stockar, hoppar över grenar och busar med mormor och moster. Flisa är väldigt duktig på att komma på inkallning och har lärt sig sitt, ligg och vacker tass. Av Soya har hon lärt sig att hoppa upp på stenar för att tigga godis. Det ser så roligt ut när hon står under magen på Soya och tittar fram.

Kråkorna har vi väldigt roligt med. De kommer i flock och tigger godis av mig. Flisa och Axa jagar iväg dom men det bryr sig kråkorna inte om. De flaxar iväg och vänder tillbaka direkt.

I tisdags var Flisas bror Folke här med sin matte Cecilia. Det var dags för vaccinering av de små och ett ypperligt tillfälle att träffas. Först var valparna lite tveksamma och det tog en liten stund innan de fattade att det verkligen var brorsan resp syrran, men snart var leken i full gång. Tidvis blev det fullt slagsmål så vi fick sära på kombattanterna. De vuxna damerna tyckte att de var väldigt stojiga. Cecilia och jag ska börja på valpkurs i Helsingborg i början av november så då får syskonen träffas ofta.

Härom dagen blev Flisa skrämd av en hund som helt oförhappandes kastade sig mot en grind och började illskälla. Han var på besök hos grannarna en bit bort och jag blev lika paff som hundarna av den häftiga attacken. Soya och Ebba blev vansinniga och skällde tillbaka men Flisa stack raka vägen hem som en oljad blixt. Rakt över gatan här utanför huset! HU!!! Hon stod på kökstrappan när jag kom springande med andan i halsen. Nu får hon ha flexikoppel på när vi går förbi trädgårdarna där det kan finnas hundar!

Fler bilder och filmer finns i fotogalleriet.