Efter mycket funderande har jag äntligen bestämt hur det blir med en valpkull till på Ebba. Hon får hoppa över löpningen nu i maj och vänta till nästa löp i november. Eventuella valpar skulle då födas i januari 2017.

Ebba fyller 7 år till sommaren och är pigg och alert. Hon älskar att bada och busa med sin hårt prövade mor Axa (som snart fyller 10) och Soya. Sin egen dotter Maja gillar hon att leka med pinnar med, men annars tycker hon att dottern ska hålla sig i skinnet, något som Maja har lite svårt för.

Fördelen med att vänta ett halvår är flera. Hundarna och jag får en sommar då vi kan bada, åka på utflykter, njuta i trädgården och åka för att hälsa på släkt och vänner. Förra sommaren var vi väldigt bundna till hemmet av valparna. Dessutom blir nu valparna från förra året så gamla att de hinner bli både röntgade och ögonlysta. Det är jätteviktigt med den uppföljningen innan det eventuellt blir fler valpar.

Jag har spanat ut en hane som skulle kunna passa Ebba, men det kan vänta ett tag med vem det är.

Här är lite bilder från januari då vi passat Maja några gånger. Hon har vuxit om sin mor och mormor och är nu ca 60 cm hög. Hennes matte Siw går på unghundskurs med henne och det går bra. När vi är ute tillsammans är det full fart på alla fyra hundarna. Snabbast av alla är Maja. Vilken fart hon kan komma upp i! Hon är en så go och glad hund, lite väl sprallig för tillfället men det hör ju till åldern.